Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Τρέχοντας στην Παραλία

Είναι πραγματικά το μόνο μέρος που με βολεύει!!

  • Είναι πάντα ανοιχτό 24x7 !!!
  • Έχει στα πρώτα 1100 μ ξύλινο δάπεδο 
  • Μετά έχει τον ποδηλατόδρομο με πιο μαλακό υπόβαθρο από το τσιμέντο
  • Αλλάζεις παραστάσεις, βλέπεις κόσμο
  • Πηγαίνοντας βλέπω το λιμάνι και τον Λευκό Πύργο.
  • Βλέπω το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Συνήθως την στιγμή που περνάω τις καθημερινές μόλις έχει σηκωθεί ο ήλιος πάνω από τα βουνά ή χαράζει. Κάτι που δεν το είχα παρατηρήσει πιο πριν είναι ότι ο Μέγας Αλέξανδρος κοιτάει ΑΚΡΙΒΩΣ  προς το σημείο που βγαίνει ο ήλιος προς την Ανατολή. Εκείνη τη στιγμή σκέφτομαι ότι αυτός με την δύναμη της θέλησης του έφτασε στα βάθη της Ασίας - όχι απλά έφτασε - οδήγησε τους χιλιάδες στρατιώτες του και υπέταξε πάλι με την θέληση του ότι βρέθηκε μπροστά του. Νομίζω ότι να τρέξω τα 2-3 χιλιομετράκια μου δεν είναι και τόσο δύσκολο συγκριτικά !!!
  • Γυρνώντας  προς την Καλαμαριά έχω θέα τον Όλυμπο και την ανατολή του Ήλιου

Μέτρηση Αποστάσεων

Επειδή μου αρέσει να παρατηρώ την πρόοδο μου και την στιγμή που τρέχω να έχω μια γενική ιδέα του πως τα πάω, έχω μετρήσει τις αποστάσεις και έχω μαρκάρει τα σημεία να χιλιόμετρο και σε μερικές περιπτώσεις και ανά λιγότερο. Έτσι ξέρω το κάθε χιλιόμετρο σε τι ρυθμό το έχω κάνει και μπορώ να προσαρμόσω το τρέξιμο μου για να βγει τελικά ο στόχος που έχω θέσει.

Κατεβάστε το αρχείο με τις αποστάσεις για το Google Earth

Ο Ποδηλατόδρομος - οδηγίες χρήσης

Μια ευτυχής εξέλιξη ήταν το στρώσιμο του ποδηλατόδρομου με αυτό το υλικό που είναι αρκετά μαλακότερο από το τσιμέντο! Το πρόβλημα είναι όμως ότι - καθώς λέει και το όνομα - είναι για χρήση από τους ποδηλάτες!

Έτσι λοιπόν τρέχω πάνω του καταχρηστικά αλλά ακολουθώ τα παρακάτω:

  • Στο πήγαινε (για λιμάνι) τρέχω  στα αριστερά, βλέπω όταν έρχεται από απέναντι ποδηλάτης και φροντίζω να βγαίνω στην άκρη από πολύ πριν για να  του δώσω να καταλάβει ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει πορεία.
  • Το ίδιο κάνω αν στο κομμάτι αυτό είναι κάποιος άλλος πεζός ή δρομέας ,ακόμα και αν είναι στην άλλη πλευρά. Ο λόγος είναι ότι αν κάποιος ποδηλάτης έρχεται από πίσω μου - το οποίο δεν το γνωρίζω- , και συναντηθούμε και οι τρεις - εγώ , ο πεζός στην άλλη πλευρά και ο ποδηλάτης- τότε θα ζορίσουμε το ποδήλατο. Έτσι πάντα κάνω στην άκρη χωρίς να κοιτάω αν έρχεται ή όχι ποδήλατο από πίσω.
  • Στην επιστροφή από το λιμάνι πάλι τρέχω στην ίδια πλευρά (στα δεξιά μου) - τώρα  όμως τρέχω στην λωρίδα που τα ποδήλατα έρχονται από πίσω μου. Έτσι προληπτικά και πολύ πριν συναντηθώ όταν έρχεται οποιοσδήποτε από απέναντι είτε πεζός είτε ποδήλατο κάνω στην άκρη. Αφού περάσει ρίχνω μια ματιά πίσω και ξαναμπαίνω σιγά σιγά μέσα στον διάδρομο.

Μετά από καμιά ώρα οι ρόλοι αντιστρέφονται:  Χρησιμοποιώ το ποδήλατο για να πάω στην δουλειά μου ( μέχρι το ύψος Π. Συνδίκα) . Αλίμονο σε αυτόν που θα βρεθεί στο διάβα μου!!! :-) Μα καλά τι νομίζουν όλοι αυτοί οι τρελοί με τα σορτσάκια ότι κάνουν πρωί -πρωί !?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου