Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Τα καινούργια μου παπούτσια

Αγόρασα μετά από πολύ ψάξιμο και προβληματισμό τα Asics Cumulus 11.

Είπα να περιμένω λίγο πριν να σας πω τις εντυπώσεις μου. Μετά λοιπόν από 98 χιλ με τα cumulus 11 (μεταξύ των οποίων και 2 long runs των 24 χιλ) είμαι γενικά ικανοποιημένος. Οι πατούσες μου δεν πονάνε όπως πριν και μάλιστα από τα 15+ χιλ αυτό με βοήθησε στο να μην κόψω ρυθμό και έτσι κατάφερα για πρώτη φορά τα 24 χιλ με ρυθμό 6:00. Τα πόδια μου στο τέλος φρέσκα- φρέσκα! Η παρενέργεια ήταν ότι τελικά έδωσα παραπάνω από όσο έπρεπε και σε συνδυασμό με ελλιπή τροφοδοσία και υδροδοσία το βράδυ είχα πίεση 5 - 8 και θερμοκρασία 35.5. Να που τα παλιά μου παπούτσια με "προστάτευαν" από κάτι τέτοια.

Τα αρνητικά τώρα. Με το που τα παρέλαβα, τα φόρεσα κατευθείαν στο γραφείο και κάθε λίγο και λιγάκι σηκωνόμουν και έκοβα βόλτες. Όμως αρχισαν να με ζώνουν τα φίδια: με χτυπούσαν στο αριστερό πόδι, όχι κάτι συγκεκριμένο και σίγουρα όχι λόγω μεγέθους αφού τα είχα πάρει με αρκετό περιθώριο. Την επόμενη το πρωί οι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν, έτρεξα 8 χιλ , χωρίς να υπάρχει κάτι έντονο σίγουρα το αριστερό πέλμα δεν ένιωθε καλά. Στα παλιά μου παπούτσια το πόδι που έβγαζε τα προβλήματα ήταν το δεξί. Τα είχα βάψει μαύρα, δεν μιλιόμουν, η γυναίκα μου να με παρηγορεί "δεν πειράζει θα πάρουμε άλλα", "ίσως στρώσουν μετά " να λέω εγώ... Μετά από αλλά 2 τρεξίματα η κατάσταση παρέμεινε η ίδια, και η ιδέα του επερχόμενου long run με γέμιζε τρόμο! Ώσπου τελικά κάποια στιγμή μου ήρθε flash η συμβουλή του gargadua από το θέμα που άνοιξα στο runnuingnews.gr "βγάλε τους πάτους!" Σε μια τελευταία προσπάθεια άρχισα να δοκιμάζω ότι πάτους είχα στο σπίτι. Σε ένα ζευγάρι μου κάθισε άψογα το αριστερό αλλά ένιωθα το δεξί παράξενα! Έτσι άλλαξα τον αριστερό πάτο και άφησα τον αυθεντικό δεξί. Το χαμόγελο και η οικογενειακή γαλήνη ξαναγύρισαν στο σπίτι μας ;-) Άλλαξα και τρόπο δεσίματος στο αριστερό (είδα οδηγίες στο http://www.sportsshoes.com/sizes/how-to-lace-your-shoes.php) και τελικά ήταν σαν να φορούσα άλλα παπούτσια!!! Ήξερα ότι τα 24 τα είχα!

Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι νιώθω οτι είναι πολύ σκληρά ειδικά στους αστράγαλους και δεν αφήνουν καθόλου το πόδι να περιστραφεί (pivot). Για να κάνω πχ επιτόπου αναστροφή πρέπει πχ να κάνω ενα μικρό ημικύκλιο, αυτό ίσως θεωρήται πλεονέκτημα για ένα παπούτσι τρεξίματος;;; Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι νιώθω μικροενοχλησεις στους αστράγαλους αλλά νομίζω ότι θα μαλακώσουν με τον καιρό έτσι δεν είναι ;

Ευχαριστώ και πάλι όλους για τις συμβουλές τους και κυρίως τον gargadua, φίλε με έσωσες , δεν θα σκεφτόμουν ότι οι πάτοι μπορούν να κάνουν τόσο μεγάλη διαφορά.

Σημείωση : ο πάτος που με βόλεψε τελικά ήταν ένας των 2 ευρώ απο supermarket

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου