Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Σειχ Σου και τα μυαλά στα κάγκελα

Που ήταν κρυμμένο τόσα χρόνια ? ε? Είναι ενα απίστευτο μέρος ακριβώς μέσα στην πόλη για το οποίο δεν είχα την παραμικρή ιδέα εκτός από περιστασιακές βόλτες ώς εκεί που έφτανε το αυτοκίνητο

Την Κυριακή χωρίς παρέα αφού ο Νίκος ήταν Έδεσσα και ο Λάμπρος είχε σχεδιάσει την προπόνηση έκπληξη είπα να δοκιμάσω μόνος μου, δεν ξέρω καλά τα μονοπάτια όποτε άνοιξα στο google earth τις προηγούμενες διαδρομές μας με τον Λάμπρο και τον Νίκο και άρχισα την μελέτη για μια 2ωρη   + διαδρομή. 


...στο μονοπάτι...

Στην αρχή μου έλειψε το μπίρι μπίρι του Λάμπρου, έβαλα  μουσική αλλά την έβγαλα σχεδόν αμέσως, οι ήχοι του δάσους, οι μυρωδιές , ακόμα και οι εικόνες είναι πιο έντονα χωρίς mp3.


Ακολούθησα το μονοπάτι Μ6 που βγάζει από την πίσω μεριά του "Κράνους" και μετά κατηφόρισα Βοριοανατολικά. Εκεί χάθηκα για να βρεθώ σε ένα απίστευτο μονοπατάκι φτιαγμένο από εντούρο που πηγαίνει παράλληλα και ψηλά από τον δρόμου του Ασβεστοχωρίου - Εξοχής. Μετά ψιλοχάθηκα πάλι μέσα σε ενα πυκνό δασάκι και βλέποντας την ώρα αποφάσισα με βαριά καρδιά να κατηφορίσω. Περνούσα καταπληκτικά αλλά καταλάβαινα οτι αν τρέξω απροπόνητος 3 ώρες μετά θα το πληρώσω... 

Απέναντι μου σε απόσταση σχεδόν αναπνοής το Πανόραμα , μου μπήκαν ιδεές για μια επόμενη εξόρμηση. Το σχέδιο είναι να φτάσω στο σπίτι των γονιών μου και μετά να με κατεβάσουν στην Τούμπα για να γλυτώσω την μονότονη κατηφόρα. Τελικά μου αρέσουν οι ανηφόρες!
 ...Επιστροφή...

Στην επιστροφή είχε ήδη συννεφιάσει και σε κάποια σημεία ο αέρας δυνάμωνε σημάδι ότι σύντομα θα ξεσπάσει μπόρα. Έβλεπα να ανεβαίνουν περιπατητές και δρομείς χωρίς αδιάβροχο και σκεφτόμουν ότι είμαστε κατά βάση παιδιά της πόλης χωρίς επαφή με τα σημάδια του καιρού. Εγώ είχα βέβαια το Marmot Mica μου. Δεν το φόρεσα από την αρχή, η αίσθηση της βροχής είναι αναζωογονητική. Είπαμε όμως ... παιδιά της πόλης, όταν το παιχνίδι χόντρυνε, σφίξιμο την κουκούλα και ο αέρας και βροχή μείνανε απ'εξω.


...Το πνεύμα των ινδιάνων
Μετά από τόσο ψηστήρι από τον Λάμπρο για το bare foot running στα τελευταία 200-300 μέτρα έβγαλα τα xt-wings και δοκίμασα την τελευταία λέξη της μόδας, τις πατουσίτσες μου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αίσθηση ήταν απίστευτα ανακουφιστική


Hitech στιγμές

Είχα βάλει το live  (www.livetrack24.com) αλλά σταματούσε συνέχεια. Μου την έσπασε και με στεναχώρησε γιατί όπως ξέρετε ήδη είμαι ο developer και αυτό σήμαινε έξτρα δουλειά για μένα.
Τελικά βρήκα την πηγή του προβλήματος 2 μέρες αργότερα με εξαντλητικές δοκιμές. Το BT GPS όταν κινήτε πάνω κάτω στο τρέξιμο, με αυτήν την συγκεκριμένη και μόνο μορφή κίνησης , παθαινε διαλείψεις και έκλεινε , στιγμιαία όμως και μετά ξανάνοιγε. Αυτό ήταν αρκετό για να crasarei το πρόγραμμα μου. Η λύση ήταν σταθεροποίηση με ένα χαρτάκι της μπαταρίας.

Έτσι λοιπόν δεν είχα track για να δω που πήγα, αλλά ανακάλυψα ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο του www.runsaturday.com που σου επιτρέπει να πάρεις μια άλλη καταγεγραμμένη διαδρομή και να την αλλάξεις. Το www.runsaturday.com ειναι πραγματικά το πιο ολοκληρωμένο site για καταγραφή και ανάλυση διαδρομών και προπονήσεων!! Δείτε πιο πάνω τον χάρτη της διαδρομής και το link σε περισσότερες λεπτομέρειες

1 σχόλιο: